Tečaj sigurnosti i preživljavanja na moru

Splav za spašavanje
Sportsko društvo Adriatic Ocean, 22. i 23. 2. organizira ISAF Offshore Personal Safety Course.

S

igurnost posade i broda su u jedrenju i plovidbi općenito na prvom mjestu. Iskusniji moreplovci kažu da se nesreće najčešće događaju zbog panike uzrokovane neznanjem. Stoga bi svi oni koji se jedrenjem bave, ili to planiraju, a pogotovo ako misle ići na ‘debelo’ more, trebali obratiti pažnju na sigurnost i educirati se o tome.

Idealna prilika za to je Tečaj sigurnosti i preživljavanja na moru, koji prema standardima Međunarodne jedriličarske federacije – ISAF, organizira sportsko društvo Adriatic Ocean, u terminu ovogodišnjeg Sajma nautike – 22. i 23. 2.

Tečaj vode iskusni hrvatski jedriličari Zlatko Vodanović i Šime Stipaničev, a sastoji se od 8 sati teorije i 7 sati praktične nastave.

Među ostalim, u praktičnom dijelu ćete moći isprobati kako je to naći se u moru s jedriličarskim odijelom na sebi i kakav je osjećaj naći se na maloj i zatvorenoj splavi zajedno s ostalim članovima posade. Također, imat ćete prilike zapaliti i signalnu baklju, što će vam, ako niste redoviti posjetitelj nogometnih derbija, zasigurno biti zanimljivo iskustvo.

Cilj tečaja je, kažu Zlatko i Šime, edukacija o sigurnosti, ali i prolazak kroz određene situacije i procedure, kako bi oni, koji se, ne daj bože, nađu u sličnoj situaciji na moru bili spremni na brzu reakciju koja može spasiti život.

Više informacija o cijeni, lokaciji, kontaktima i prijavi možete naći na Adriatic Ocean.

Pogledajte i video s tečaja: