Zivko MatutinovicŽivko Matutinović

Instruktor jedrenja, skiper i voditelj baze škole jedrenja ANA, odgovoran za provedbu programa. Pod jedrima živi već više od 30 godina, tijekom kojih je sudjelovao i na Withbread regati oko svijeta (danas Volvo Ocean Race) te regati Columbus 500 povodom 500 godina Kolumbovih putovanja. Vodi sve tečajeve – od osnovnog pa do onog na Maltu. Vrsni je poznavatelj mediteranske kuhinje, vješt kuhar i veliki gurman.

 


Lamjana JurcecLamjana Jurčec

Instruktorica jedrenja, skiperica i specijalistica za regatno jedrenje. Nema šanse da propusti neku od regata na Jadranu, a i šire. Članica je ženskog jedriličarskog tima Marine Frapa. Sljedeći izazov joj je Atlantik. Vodi osnovne i napredne tečajeve. Inače je dipl. ing. fizike, smjer meteorologija pa joj je jedan pogled na horizont dovoljan za prognozu vremena.

 


Ivan NemetIvan Nemet

Instruktor jedrenja i skiper s pet godina iskustva. Kao pravi Slavonac – rodom je iz Pakraca – postao je vegetarijanac i odlučio živjeti na moru. Razumije se u yogu i meditaciju i vrlo je smiren, ali i odlučan kad treba, pa nije čudno da mu je nadimak Zen. Osvaja osmjehom. Vodi osnovne i napredne tečajeve. U slobodno vrijeme juri na svom katamarančiću ili surfa na obalama Portugala. Pokušava svirati gitaru.

 


Zvonimir RasteZvonimir Raste

Instruktor jedrenja i skiper s osam godina mora za sobom. Iako na prvi pogled djeluje jako ozbiljno i izgleda poput iskusnog gusara, u njegovom slučaju – izgled vara. Zvone je tako sjajan tip s isto takvim smislom za humor, a od njega možete naučiti i najvažniju riječ u Dalmaciji, na Mediteranu zapravo – Pomalo. Vodi sve tečajeve – od osnovnog do Transadriatica i razumije se u brodske motore. Uči svirati ukulele.

 


Josko SicilianiJosko Siciliani

Instruktor jedrenja i skiper s više od deset godina iskustva. Kao što se može zaključiti iz prezimena Josko je spoj vrele sicilijanske krvi i toplog Jadranskog mora. Profesionalni je kuhar, a na moru je od rođenja. Vodi sve tečajeve, a specijalizirao se za sportske i regatne. Osim toga razumije se i u brodsku plastiku. Veliki je audiofil. Svira bongose.

 


Vlado OdribozicVlado Odribožić

Instruktor jedrenja i skiper. Vlado je doslovno s planine sišao na more. Naime, planinarenje i avanturizam su mu hobi. Ako ne jedri najvjerojatnije ga se može naći na biciklu ili za računalom za kojim smišlja neki novi internetski projekt. Vodi osnovne i napredne tečajeve, a dok je on u bazi školske zastave su uredno izvješene na svim brodovima.