Poštuj mornara svog

Mornar
Postoji jedna magična riječ zbog koje će vam većina mornara u marinama s voljom pomoći, a to je – manča.

Autor naslovne slike: JamesArty

Prošle sezone proveo sam dva mjeseca radeći kao mornar u marini. Bila je to prilika da iz prve ruke vidim kako stvari izgledaju ‘s druge strane mola’. O mornarima sam se, naime, naslušao svega i svačega, iako s njima nikada nisam imao problema gdje god sam se vezao. U ovom tekstu objasnit ću što i kako rade te vam dati par savjeta kako od mornara učiniti najboljeg prijatelja, a ne najgoreg neprijatelja.

Glavni posao im je da vam pokažu gdje ćete se vezati brodom i da vam u tome pomognu. Uobičajeni postupak je da dođete u, ili pred marinu i pričekate dok vam mornar ne mahne s mola te vas uputi na mjesto gdje ćete se vezati. Lako ćete ga uočiti, jer obično ima prepoznatljivu odjeću s logom marine, ili pak zastavicu i zviždaljku. U većim marinama mornari imaju i bicikle kako bi mogli brzo doći s jednog kraja na drugi.

Svoj dolazak možete najaviti i radio stanicom ili telefonom. Na primjer, ACI-jeve marine i mornari koriste kanal 17. Također, svoje mjesto u ACI marini možete i rezervirati putem on-line obrasca. No, nemojte čekati zadnji čas za to jer se, najčešće u srcu sezone, može dogoditi da zbog velikog broja upita sustav ne može prihvatiti sve rezervacije.

‘Kog si vraga sad ti došao’

Ako se mornar i ne pojavi odmah, ne gubite živce, pogotovo ako dolazite između 15 i 18 sati u ljetnim mjesecima, jer su tada najveće gužve. Sjetite se da ste na godišnjem odmoru te ostanite smireni za pristajanje. Kako za vas, pristajanje je stresno i za mornara i ne želite ulaziti u sukob baš u tom trenutku. Sve eventualne probleme možete riješiti i poslije.

Pritom, ako vidite kako vam prilazi stariji mornar, koji se naoko nevoljko gega i pravi se da vas ne doživljava, jer “kog si vraga sad ti došao”, to nije znak za paniku. Pričekajte i slušajte njegove upute, jer je taj već privezao tisuće brodova i zna svaki centimetar marine pa imajte povjerenja da će vas uputiti na pravo mjesto.

Iako nije pravilo, znak za paniku je upravo suprotan – veseli i nasmiješeni, golobradi klinac koji vam juri u susret i objema rukama maše iz sve snage. Velika je vjerojatnost je da se tu radi o studentu sezoncu, koji je možda prvi dan u marini i upitno je je li pohvatao kakva je gdje dubina i kako se posao radi. U tom slučaju dobro pripazite i pogledajte jesu li murinzi (konopi s jedne strane vezani za mol, a s druge za betonski blok u moru koji imitira sidro) istegnuti, da ih ne biste ‘uhvatili’ propelerom.

Ne pristajte sami

Kod pristajanja priprema je sve. Tako prije ulaska u marinu svakako u peljaru, svojevrsnom morskom vodiču, provjerite od kojih vjetrova je zaštićena, radi li uopće u razdoblju u kojem dolazite te koje su gdje dubine. Ako vidite da su na jednom dijelu marine uglavnom motorni brodovi, velika je vjerojatnost da je razlog manja dubina pa se tamo nećete zalijetati svojom jedrilicom. Također, osim ako marinu ne poznajete kao vlastiti džep i ne uplovljavate u tri ujutro, ne pristajte sami. Pričekajte, ili pozovite mornare preko radio stanice i netko će sigurno doći.

Prema kućnom redu većine marina, ako se želite vezati, obvezni ste poslušati mornara i doći tamo gdje vas zove. I svaki pravi mornar će poluditi ako to ne učinite. No, ako želite pristati na nekom drugom mjestu ili imate na umu nešto treće, dovoljno je da se približite molu i za to upitate mornara. Ako mogućnost postoji, velika je vjerojatnost da će vam udovoljiti. Ne zaboravite i da ste vi odgovorni za brod i posadu pa ako i najmanje sumnjate bilo u mjesto gdje vas zove, ili samog mornara, najbolje je da to raščistite prije samog pristajanja.

Magična riječ

Naravno, svi mornari ‘znaju bolje pristati, vezati brod od vas itd.’ i s time se odmah pomirite. Ali postoji i jedna magična riječ, zbog koje će vam većina njih s voljom pomoći, a to je – manča. Književno bi bilo napojnica. Neću reći da bi mornari prodali dušu vragu za manču, ali… Radi se o svojevrsnoj tradiciji, koja se, kao i sve ostale tradicije, sve više gubi. Naravno, na vama je hoćete li ju prihvatiti ili ne, ali ako biste u marini na primjer željeli malo više privatnosti, pod uvjetom da za to ima mogućnosti, manča je siguran put ka uspjehu.

Ako i nemate takvih prohtjeva, a mornar je bio ljubazan i profesionalan, ne morate mu ostaviti neki veliki iznos, ali ostavite mu za pivo, ili mu čak to pivo dajte. Lijepo se vidi, a svaki pravi mornar će to znati cijeniti. Manča ima i nešto ozbiljniju funkciju pa stalno zaposlenim mornarima služi da tijekom sezone nadoknade nešto manju plaću van sezone, a sezoncima da podebljaju zaradu.

Dokumente molim

Što se samog pristajanja tiče, kod nas se uglavnom pristaje krmom, iako nigdje nije propisano da to ne smijete učiniti pramcem. Kada vas mornar pozove na mjesto gdje ćete se vezati, prvo će nategnuti privjetrinski muring da ga možete dohvatiti. Potom će prihvatiti vaš privjetrinski privezni konop kojeg će provući kroz alku na molu i vratiti vam ga. Kada mu dobacujete konop ne morate ga baš gađati u glavu. Mornar će obično ispružiti jednu ruku pa mu ga samo nabacite na nju.

Ako želite da postupak bude drugačiji, recite mu to. Mornari obično nisu poligloti, ali većina ih zna dovoljno mornarskih termina na raznim jezicima da se s njima možete lako sporazumjeti. Kada ste, dakle, privezani s privjetrinske strane, mornar će prihvatiti vaš zavjetrinski privezni konop te vam ga vratiti, eventualno vam dodati zavjetrinski murig, et voila – vezani ste!

Još jednu važnu stvar trebate pripremiti prije pristajanja, a to su brodski dokumenti. Njih ćete po pristajanju predati mornaru i on će ih odnijeti na recepciju, gdje će biti na sigurnom dok ne platite vez i otplovite. Pokušajte to učiniti što prije, jer sljedeći brod već stiže…

Kakva su vaša iskustva s mornarima?

Ako vas zanima nešto romantičnija verzija cijele priče, poslušajte stvar


Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone